понедельник, 14 июля 2008 г.

Образ Богородиці на Львівщині (с. Журавків)

Як повідомив ЗІК кореспондент у Жидачівському районі Львівської області, на Різдво святого Івана Хрестителя, 7 липня, у селі Журавків цього району над старим пнем з’явилася Матір Божа. Першими її побачили чоловік з дружиною та двоє їхніх дітей, які якраз проходили поруч.



Ця подія, яка сталася у селі, вже набула розголосу, люди з навколишніх сіл і районів масово йдуть до образа Матері Божої, аби помолитися. Образ Діви Марії можна побачити і сьогодні, оскільки він не зникає.

Перші фото:


Напередодні великого християнського свята - Різдво Іоанна Хрестителя - в селі Журавків, що на Львівщині, на звичайному пні проявився образ Богородиці. Першими його помітили троє місцевих дівчаток, повідомляє "Комсомольска правда в Україні".

"Ми поверталися з сусіднього села Бережниця, куди ходили дивитися футбол, - розповідає 13-річна Богдана Петех. - Раптом бачимо, з пасовища біжать корови, а пастухи в цей час мирно сплять під деревом. Озирнулися, щоб покликати їх, а над сусідньою, зламаною колись грушею, - яскраве сяйво! Ми так і завмерли від несподіванки! І тут на пні проступив образ Божої Матері в білому вбранні. Вона дивилася у бік села, а зверху над нею парив ангел".

Дівчатка відразу побігли додому і описали все, що з ними трапилося, батькам. Ті наказали дітям мовчати: мовляв, немає чого хвалитися, невідомо ще, що обіцяє це знамення.

Але наступного дня подружки не витримали і знову пішли до пня. Зробили там декілька фото на мобільний телефон і показали їх сільським хлопцям. Багато хто побачив на знімках той самий образ: Богородиця в білому вбранні з чотками на шиї.

Незабаром про диво почало говорити все село, а потім і вся Львівщина. Вже у вівторок на містичному місці правили службу вісім священиків. За словами Наталії Петех, мами Богдани, у цей момент образ був набагато чіткішим. А ось вдень Богородицю видно погано, і розглянути її здатен не кожен. Зате увечері контури стають яскравішими, особливо з боку дороги.

Крім того, кожен бачить Марію по-різному. Наприклад, отець Ярослав з села Бережниця розгледів за Богородицею ще й чоловічу фігуру в темному одязі, що обіймає її та маленького Ісуса у неї на руках.

А отець Володимир з села Журавків взагалі спочатку не повірив у диво: йому здалося, що білі фарби, які проступають на дереві, звичайне вапно. Він навіть провів по зображенню рукою, але та - залишилася чистою.

"Коли Божа Матір являється в темному одязі, це до біди, - міркує отець Ярослав. - Пригадаєте хоч би її появу незадовго до трагедії в Чорнобилі. А ось коли Пречиста Діва приходить в світлому, як тепер, слід чекати хороших новин".

У селян є й своє власне пояснення дива. Багато десятиліть тому на дереві, яке росте на перехресті сіл, повісився чоловік. Довгий час ця дорога вважалася диявольською, там часто ставалися автокатастрофи, в яких гинули люди.

Священики багато разів її святили, але безрезультатно. Явління Богородиці означає, що нарешті Пресвята Діва узяла село під свій покров.

Зазначимо, що в червні 2007 року в селі Бринь Галицького району івано-франківської області на сторічній липі явився образ Божої Матері. Як повідомили очевидці події, "образ Богородиці явився на голому стовбурі старого дерева". Декому навіть вдалося сфотографувати його.

Сільські жителі стверджують, що образ Богородиці подібний до статуї, яка колись стояла в спеціальній ніші, зробленій у фасадній стіні школи. На початку 40-х років XX ст статую зняли, а нішу замурували.

Фотографії:











Як доїхати до місця?


Можна приїхати (приміський поїзд) в м.Жидачів або м.Ходорів і спитати у бабок. Також в цих містах організовуються автобуси до місця появи богородиці.

Ось карта:


Я думаю сам туди поїхати і подивитись. Пізніше ще додам фото зблизька, де чітко видно образ.

Продовження буде...

Ось продовження:

Фотографії образу Богородиці в Образ Богородиці
Відео: Образ Богородиці на Львівщині (с. Журавків)

Комментариев нет: